Welke informatie heeft een arbeidsbemiddelingsbureau van mij nodig?

1. Basisinformatie

Wat is de functieomschrijving?
Denk hierbij aan de verantwoordelijkheden van de kandidaat, de precieze werkzaamheden, en het team waarin ze terechtkomen. Alle details die straks het dagelijkse werk van deze nieuwe werknemer gaan vormen.

Wat zijn de vereisten?
Is er een bepaalde opleiding nodig voor deze functie? Wordt alles aan deze persoon geleerd, of moeten ze al ervaring hebben? Zijn er bepaalde certificaten die verplicht zijn, of moeten ze een rijbewijs hebben?

Wat wordt het salaris?
Wat gaat de kandidaat verdienen? Natuurlijk gaat dit om het bruto maandsalaris, maar ook andere vergoedingen. Denk aan vakantiedagen, toeslagen, reiskosten, pensioenopbouw of bonusregelingen.

Wat is de werklocatie?
Waar gaat de kandidaat werken? Op één locatie, of meerdere? Hoe ziet de werkplek eruit?


2. Unieke informatie

Wat maakt het bedrijf uniek?
Zijn jullie de enige die dit product aanbieden? Doen jullie iets in de dienstverlening die geen enkele concurrent doet? Is er een bepaalde sfeer of traditie op de werkvloer?

Wat is het doel waaraan de kandidaat gaat bijdragen?
Waar wil je met het bedrijf over een aantal jaar zijn, en hoe draagt de kandidaat daaraan bij? Welke doelen mogen ze zelf stellen als ze straks starten? Wat is het gevolg voor het bedrijf als ze dit behalen?

Welke gewoontes hebben jullie in het bedrijf?
Gaan jullie elke dag samen lunchen? Komt de directeur bij je langs met een fruitmand als je een week ziek bent? Hebben jullie ieder jaar een kerstdiner waar je het hele jaar over na kunt praten?

Hoe ziet het team waarin de kandidaat gaat werken eruit?
Hoeveel directe/indirecte collega’s krijgt de kandidaat? Wat voor structuur heeft het team? Wat voor mensen zitten erin? Hoe is de manager?


3. Aanbod

Waarom moet een kandidaat voor jou gaan, en niet voor de concurrent?
Ieder bedrijf is anders, dat van jou ook! Welke dingen onderscheid jou nu echt van de concurrenten? Waarom werken jouw werknemers al zo lang bij dit bedrijf?

Wat zijn de concrete doorgroeimogelijkheden binnen jouw organisatie?
Wat doen de voorgangers van deze kandidaat nu binnen het bedrijf? Welke stappen kan een kandidaat eventueel zetten vanuit deze functie? Wat moeten ze doen om daar te komen?

Welke mogelijkheden bied je zodat je personeel zich blijft ontwikkelen?
Is er ieder jaar budget voor persoonlijke ontwikkelingen? Is alles mogelijk, als het maar bijdraagt aan de ontwikkeling van jouw werknemers? Wat hebben jouw werknemers in het afgelopen jaar gedaan aan hun persoonlijke ontwikkeling?

Hoe meer informatie jij ons geeft, hoe beter de kandidaat die wij vinden bij jou past!

Meer weten?

Wij delen graag onze kennis! Wil je wat weten, iets uitgewerkt zien of heb je zelf onderwerpen die we kunnen publiceren? Neem dan contact met ons op.