Een vaste baan

Wil jij een baan waar je voor langere tijd aan de gang kunt, misschien wel tot je pensioen? Connect bemiddelt naast zzp-opdrachten en tijdelijke banen ook in vaste banen. 

Het begrip 'vast' is de laatste jaren sterk veranderd. Er zijn immers weinig tot geen medewerkers meer die direct een contract voor onbepaalde tijd krijgen. Voor Connect betekent 'vast' een baan voor langere tijd, waarbij de intentie van zowel het bedrijf als medewerker is om op termijn het dienstverband voort te zetten voor onbepaalde tijd. Via Connect zijn er verschillende manieren om tot dit doel te komen:

  1. Je begint als uitzendkracht en werkt flexibel tot het bedrijf jou een contract kan of wil aanbieden. In de branche wordt deze vorm deta-vast genoemd. Bij Connect werk je in dit geval in fase 1 of 2 van de NBBU-cao voor uitzendkrachten. 
  2. Je begint als detacheringskracht en werkt via Connect bij het bedrijf. Ook in dit geval  val je onder NBBU-cao voor uitzendkrachten. Een belangrijk verschil is dat je in tegenstelling tot de eerste variant te maken hebt met een afgebakende periode (begin en einddatum van  de overeenkomst) en je kan niet op elk gewenst moment stoppen. Je hebt namelijk in veel gevallen te maken met een opzegtermijn. Ditzelfde geldt voor het bedrijf waar je gaat werken. Deze variant is te vergelijken met een contract voor bepaalde tijd. 
  3. Je begint direct in dienst (waarschijnlijk met een bepaalde tijdscontract) bij het bedrijf en hebt, juridisch gezien, niets meer met Connect te maken. Deze variant heeft voor medewerkers veel voordelen, maar wordt niet veel toegepast omdat het bedrijf in kwestie weinig zekerheid heeft of de medewerker in de praktijk goed zal bevallen. 
Meer informatie? Menno Limm, commercieel directeur088 235 26 80
Stel een vraag
Neem contact opBezoek één van onze zeven vestigingen.