Voor de zzp'er

De hele samenleving wordt geraakt door de gevolgen van COVID-19. Met betrekking tot werk is het vooral voor ondernemers een onzekere tijd. Dit geldt voor grote ondernemingen maar ook voor de mkb'er en zzp'er. Vanuit Connect willen we er graag voor je zijn. Dit doen we door je te voorzien van informatie, te sparren waar mogelijk of tips te geven om je onderneming nóg beter neer te zetten. 
Corona: vraag en antwoord
Vooral voor ondernemers is deze tijd onzeker. Dit merken wij ook en daarom helpen we je graag met antwoorden op veel gestelde vragen. 
 • Mijn opdrachten en mijn omzet vallen weg. Wat kan ik doen? Voor veel zzp’ers is het momenteel een kwestie van overleven door het wegvallen van opdrachten en omzet. Er zijn in korte tijd allerlei regelingen van kracht geworden en er is een overvloed aan online informatie. Connect ZZP zit als jouw zaakwaarnemer klaar om je op weg te helpen en advies te geven. Bel ons als jij jouw zorgen wilt delen en als je meer informatie wilt. Als startpunt voor online informatie adviseren we op dit moment het corona loket van de KvK.
 • Zijn er nog nieuwe opdrachten? Ja, gelukkig wel. Overal waar veilig gewerkt kan worden is men in de techniek aan de slag. Een groot deel van de zzp’ers waar Connect mee samenwerkt is nog actief in de lopende opdracht. Ons team van zaakwaarnemers is dagelijks in contact met de opdrachtgevers in ons netwerk. Deze bedrijven willen ook door en als die mogelijkheden er zijn ontstaan er nieuwe opdrachten voor zzp’ers.
 • Ik heb nog opdrachten, welk risico loop ik op wanbetaling? Er heerst veel onzekerheid bij opdrachtgevers over de toekomst. Dus wij snappen dat je vragen stelt over de betalingen. Gelukkig maken de meeste zzp'ers gebruik van onze verzekering. Je bent in dat geval zeker van betaling voor in ieder geval 80% van je facturen. Maak je geen gebruik van deze regeling? Vraag naar de voorwaarden bij één van onze zaakwaarnemers. In alle andere gevallen adviseren we je debiteurenbeheer goed te monitoren en blijf in gesprek met jouw opdrachtgever.
 • Kan ik veilig doorwerken? Als je door het coronavirus twijfelt over veilig doorwerken, dan is het raadzaam om je goed te laten informeren. De uitkomst daarvan zal per opdracht verschillend zijn. Connect ZZP besteedt extra aandacht aan veilig werken, door hier uitgebreid over door te vragen bij de opdrachtgever. Vanaf de kennismaking tot aan de oplevering willen we dat het corona-proof is.
  Voor meer informatie zijn we telefonisch bereikbaar. De helpdesk van Bouw en Techniek beschikt ook over veel informatie.
 • Wat heb ik aan een zaakwaarnemer in Coronatijd?

  De toekomst voorspellen kunnen we bij Connect ZZP niet, maar we kunnen jou wel ondersteunen in tijd van crisis. Mogelijk kunnen we je nog helpen aan opdrachten of je voorzien van tips en tricks met betrekking tot regelingen vanuit de overheid. Ook adviseren we je graag over specifieke ondernemerszaken zoals financiering, contracten, AVB verzekeringen of bedrijfsmiddelen. 

Video's

Voor de werknemer

Werk jij via Connect bij één van onze opdrachtgevers? Dan is er een grote kans dat door COVID-19 er iets gewijzigd is in jouw werksituatie. Gelukkig zijn de meesten, weliswaar met andere regels, aan het werk. Alhoewel wij ook niet weten hoe alles precies zal verlopen, willen we je graag voorzien van informatie. Op deze pagina vind je nieuws, tips en natuurlijk antwoorden op veelgestelde vragen. 
#1 Danny's tips: Hoe maak ik een videosollicitatie?
Nu we fysiek contact moeten mijden, zien we het gebruik van video sterk groeien. Heb jij behoefte aan een paar tips? Danny vertelt je hoe je dit medium kan inzetten om te solliciteren. 
Vraag en antwoord
Voor veel mensen is er veel onduidelijk over hun werk, inkomen of toekomst vanwege het coronavirus. Daarom hebben we voor jou antwoord gegeven op de meest gestelde vragen. 
 • Mijn werk is weggevallen, wat nu? Elke situatie is anders en daarmee is er ook geen eenduidig antwoord te geven. Wel kunnen wij aangeven dat Connect gebruik zal maken van NOW: de Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud. Onze consultants zijn hiervan op de hoogte en kunnen jouw situatie bespreken.
 • Welke vacatures zijn nu nog actueel? De afgelopen weken is er hard gewerkt om inzichtelijk te krijgen welke vacatures nog actueel zijn. Op onze vacaturebank worden er vanaf 7 april alleen nog vacatures getoond die tijdens de coronaperiode actueel zijn. Bij elke vacature vind je een toelichting zodat je niet voor verassingen komt te staan. 
 • Ik ben niet ziek, maar wel verkouden. Wat moet ik doen?

  Als je milde verkoudheidsklachten hebt, zoals neusverkoudheid, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden celsius, meld je dan niet ziek. Tegelijkertijd mag je ook niet naar je werk komen. Overleg in dit geval met de opdrachtgever over de te nemen actie. Dit is in dit geval thuis blijven en wachten tot je 24 uur vrij bent van klachten en daarna kan je misschien weer aan het werk. Neem hoe dan ook altijd contact op met jouw adviseur. Deze kan jou ook meer vertellen over loonbetaling in deze situatie. Volg ook de aanwijzingen op van het RIVM. 


 • Ik ben ziek. Wat moet ik doen?

  Ben je ziek en kun je niet aan het werk? Meld je dan vóór 9:00 uur ziek bij jouw adviseur (zoals je gebruikelijk zou doen). De loonbetaling bij ziekte gebeurt volgens de cao voor uitzendkrachten. Na een of twee wachtdagen (afhankelijk van de fase waarin je zit) ontvang je in de regel 90% van je salaris. Neem bij vragen hierover contact op met je adviseur .

 • Welke maatregelen nemen wij?

  Bij Connect werken we dagelijks met mensen en vinden we de gezondheid van iedereen heel belangrijk. Werk je via Connect, dan gelden de maatregelen van de opdrachtgever waarvoor je werkt. Wij hebben hen gevraagd passende maatregelen te nemen om verspreiding te voorkomen. Zelf volgen we de richtlijnen van het RIVM en de overheid. Dit houdt bijvoorbeeld in dat de meeste adviseurs thuis werken, maar ook dat bezoek aan de vestiging tijdelijk niet mogelijk is.

Input is welkom

Heb je vragen, wil je jouw verhaal delen of heb je tips? Bel ons of stuur een mail naar redactie@connect.nl