Voor de zzp'er

De hele samenleving wordt geraakt door de gevolgen van COVID-19. Met betrekking tot werk is het vooral voor ondernemers een onzekere tijd. Dit geldt voor grote ondernemingen maar ook voor de mkb'er en zzp'er. Vanuit Connect willen we er graag voor je zijn. Dit doen we door je te voorzien van informatie, te sparren waar mogelijk of tips te geven om je onderneming nóg beter neer te zetten. 
Corona: vraag en antwoord
Vooral voor ondernemers is deze tijd onzeker. Dit merken wij ook en daarom helpen we je graag met antwoorden op veel gestelde vragen. 
  • Mijn opdrachten en mijn omzet vallen weg. Wat kan ik doen? Voor veel zzp’ers is het momenteel een kwestie van overleven door het wegvallen van opdrachten en omzet. Er zijn in korte tijd allerlei regelingen van kracht geworden en er is een overvloed aan online informatie. Connect ZZP zit als jouw zaakwaarnemer klaar om je op weg te helpen en advies te geven. Bel ons als jij jouw zorgen wilt delen en als je meer informatie wilt. Als startpunt voor online informatie adviseren we op dit moment het corona loket van de KvK.
  • Zijn er nog nieuwe opdrachten? Ja, gelukkig wel. Overal waar veilig gewerkt kan worden is men in de techniek aan de slag. Een groot deel van de zzp’ers waar Connect mee samenwerkt is nog actief in de lopende opdracht. Ons team van zaakwaarnemers is dagelijks in contact met de opdrachtgevers in ons netwerk. Deze bedrijven willen ook door en als die mogelijkheden er zijn ontstaan er nieuwe opdrachten voor zzp’ers.
  • Ik heb nog opdrachten, welk risico loop ik op wanbetaling? Er heerst veel onzekerheid bij opdrachtgevers over de toekomst. Dus wij snappen dat je vragen stelt over de betalingen. Gelukkig maken de meeste zzp'ers gebruik van onze verzekering. Je bent in dat geval zeker van betaling voor in ieder geval 80% van je facturen. Maak je geen gebruik van deze regeling? Vraag naar de voorwaarden bij één van onze zaakwaarnemers. In alle andere gevallen adviseren we je debiteurenbeheer goed te monitoren en blijf in gesprek met jouw opdrachtgever.
  • Kan ik veilig doorwerken? Als je door het coronavirus twijfelt over veilig doorwerken, dan is het raadzaam om je goed te laten informeren. De uitkomst daarvan zal per opdracht verschillend zijn. Connect ZZP besteedt extra aandacht aan veilig werken, door hier uitgebreid over door te vragen bij de opdrachtgever. Vanaf de kennismaking tot aan de oplevering willen we dat het corona-proof is.
    Voor meer informatie zijn we telefonisch bereikbaar. De helpdesk van Bouw en Techniek beschikt ook over veel informatie.
  • Wat heb ik aan een zaakwaarnemer in Coronatijd?

    De toekomst voorspellen kunnen we bij Connect ZZP niet, maar we kunnen jou wel ondersteunen in tijd van crisis. Mogelijk kunnen we je nog helpen aan opdrachten of je voorzien van tips en tricks met betrekking tot regelingen vanuit de overheid. Ook adviseren we je graag over specifieke ondernemerszaken zoals financiering, contracten, AVB verzekeringen of bedrijfsmiddelen. 

Video's

Input is welkom

Heb je vragen, wil je jouw verhaal delen of heb je tips? Bel ons of stuur een mail naar redactie@connect.nl
Gerben Zanting
Gerben Zanting Toon telefoonnummer 088 - 235 26 15