Manieren om capaciteitsvraagstukken op te lossen

Soms is er gewoon even te veel werk voor het team om uit te voeren in het tijdsbestek dat ze daarvoor hebben. Misschien is het een extra drukke periode, of heb je afscheid moeten nemen van een teamlid waardoor er meer druk komt op de rest van het team.
In deze blog bespreken we enkele manieren om dit soort capaciteitsvraagstukken op te lossen.

Inzet van andere werknemers

Het kan slim zijn om altijd te zorgen dat ook mensen uit andere teams kennis en kunde hebben van het werk van hun collega’s. Op die manier kun je de krachten die je hebt flexibeler inzetten, op basis van vraag en aanbod. Daarnaast vinden werknemers het vaak hartstikke leuk om nieuwe dingen te leren en zorgt het voor afwisseling in hun werkzaamheden als ze af en toe kunnen bijspringen op een andere afdeling. Er zit vaak veel talent binnen je eigen organisatie.

Uitzendkracht
Of het nou gaat om een tijdelijke piek of aanhoudende drukte, een uitzendkracht kan de oplossing zijn. Veel mensen denken onterecht dat een uitzendkracht alleen nuttig is als je een paar weken extra werk hebt liggen, maar ook voor langdurige periode is dit een ideale manier om je capaciteit aan te vullen. Een uitzendkracht biedt veel flexibiliteit met zich mee omdat je ze kunt laten gaan wanneer het werk erop zit, en omdat ze op veel plekken komen hebben deze mensen vaak ruime ervaring met het oppakken van nieuwe taken, waardoor je niet veel tijd nodig hebt om ze in te werken.

Flexibele krachten

Een alternatief voor een uitzendkracht is om zelf iemand aan te nemen op basis van een nulurencontract, of op oproepbasis. Op die manier kun je zelf inschatten hoeveel uur je extra hulp nodig hebt, en je oproepkracht inzetten. Het nadeel is wel dat hieraan enkele haken en ogen zitten, waardoor je ruim op tijd moet weten of er werk gaat zijn voor deze persoon, anders betaal je alsnog een deel van hun loon uit.

Zzp’ers
Zzp’ers vinden hun vak zo leuk, dat ze besloten hebben er volledig voor te gaan en hun eigen projecten te regelen. Dat betekent dat je met het inhuren van een zzp’er vaak een dosis enthousiasme krijgt, naast de vakkundigheid die deze experts met zich meebrengen. Zeker als het gaat om functies binnen een bepaalde specialiteit, is dit een uitstekende oplossing. Ook hier geldt weer dat ze goed in te zetten zijn voor kortdurige, maar ook langdurige projecten.

Dit waren een paar oplossingen voor capaciteitsvraagstukken, maar een van de meeste belangrijke dingen om naar te kijken als je doorlopende capaciteitsproblemen hebt, zijn onderliggende oorzaken. Gaan nieuwe mensen snel weer weg? Is er veel uitval door ziekte? Werkt je team niet op volle kracht? Dit zijn signalen dat er meer aan de hand is, en het kan het waard zijn om een grondig onderzoek te doen naar de oorzaken. Als dat niet het geval is, dan kunnen de opties uit deze blog een goede manier zijn om je tijdelijk extra te ondersteunen!

Gepubliceerd op: 11 mei 2021

Meer Nieuws