Update: Leerzaam weekend voor Merckelbagh

Gemert – Na een drukke winter kwam Milan Merckelbagh eindelijk weer in actie. De Limburger ontving een ‘Wild-Card’ om tijdens de Nederlandse wedstrijd van het FIM Wereld Kampioenschap Superbikes in actie te komen in de WK Supersport300. De coureur van Benro Racing wist na een zwaar bevochten weekend als 22e over de finish te komen. De overwinning ging naar de Duitser Luca Grunwald.

Connect sponsoringDe coureur uit Heerlen maakte zijn debuut in het WK Supersport300. De Yamaha R3 motoren missen op dit moment vermogen ten opzichte van de andere merken, waardoor het voor de scholier een zware opgave werd dit weekend. Het deelnemersveld is bijzonder sterk en Milan maakte handig gebruik van iedere ronde op het TT Circuit. Keer op keer werd de motor verbeterd en de rondentijd verscherpt. Dit resulteerde in een 39e kwalificatietijd voor de Yamaha-rijder. Dat de 17-jarige coureur uit Heerlen een echte racer is bewees hij op de zondagmiddag tijdens de wedstrijden. Na een goede start werd hij direct opgenomen in een groepje dat het elkaar niet gemakkelijk maakte. Er werd constant gewisseld en contact tussen de rijders werd zeker niet vermeden! Gedurende de wedstrijd wist Milan zich steeds verder naar voren te rijden om toen de finishvlag viel had de door Connect-gesteunde coureur de 22e plaats in handen.

Connect sponsoring


Reactie Milan Merckelbagh:
"Ik had een goede start in de race en probeerde daarna bij een groepje aan te sluiten. Ik heb mooie gevechten gehad en ik ben tevreden over hoe de race is gegaan, zeker gezien de huidige omstandigheden qua motoren in dit veld. Het was wel geweldig om een race in het WK te mogen rijden en we hebben veel geleerd voor het eerste raceweekend van het IDM."

Gepubliceerd op: 25 april 2018

Meer Nieuws