Milan Merckelbach; directe overstap naar SS600

De mede door Connect  gesponsorde Milan Merckelbagh maakt per direct de overstap van de IDM Supersport 300 naar de IDM Supersport 600 klasse. Dit besluit heeft Benro Racing met de 17-jarige coureur genomen na een evaluatie van de eerste seizoenshelft. Milan Merckelbagh begon het seizoen 2018 in de Duitse IDM Supersport 300 categorie. Er is momenteel veel discussie over het reglement in deze raceklasse en de ingezette ontwikkeling was zeker niet in het voordeel van Milan.

Benro Racing heeft nu bekend gemaakt dat Milan Merckelbagh per direct zal gaan rijden in de IDM Supersport 600 klasse. Het team en de coureur hebben in goed overleg, de huidige situatie en de goede prestaties afgewogen en besloten om nu tijdens het seizoen al over te stappen naar de Yamaha R6. Deze transfer past tevens goed bij de doelstelling van Benro Racing om jonge coureurs te begeleiden naar een hoger niveau. Met deze vervroegde overstap kan Milan zich alvast klaarstomen voor het seizoen 2019.Milan is vanaf nu dus te bewonderen in de 600 klasse. De thuisrace van het team van Milan Merckelbach is zelf al te zien van 7 t/m 9 september, wanneer er gereden wordt tijdens de Nederlandse ronde van het IDM kampioenschap op het TT Circuit Assen.

Milan Merckelbagh: ‘Dit is het eerste seizoen dat ik uitkom voor een raceteam en we hebben samen heel hard gewerkt om zo competitief mogelijk te presteren, maar gezien het huidige reglement kan ik niet verder komen dan een zesde plaats. Ik ben dan ook erg blij dat ik mogelijkheid krijg om over te stappen naar de Supersport 600 klasse. Momenteel worden er veel overuren gedraaid om de motor klaar te krijgen voor de komende wedstrijden. Ik ben hier alle mensen binnen het team ontzettend dankbaar voor. Ik kijk erg uit naar mijn eerste meters met de Yamaha R6.’
Fotograaf: Henk Teerink
 

Gepubliceerd op: 27 augustus 2018

Meer Nieuws