Goede generale repetitie van Milan Merckelbagh

Het afgelopen weekend was de MotoGP te gast op het TT Circuit van Assen. In het bijprogramma kwam de KNMV ONK Supersport 300 in actie. Zoals bekend sponsort Connect in deze klasse Milan Merckelbach. Het was voor hem een mooie gelegenheid om nog even kilometers te maken voordat het IDM verder gaat. Milan reed in de twee races zeer verdienstelijk naar een negende en een achtste plaats.

De wedstrid verliep als volgt: In de eerste race zette Milan een goede wedstrijd neer en vocht in de groep voor de vijfde plaats. Hij was continu vooraan in de groep te vinden, maar door een klein foutje in de laatste ronde werd Milan uiteindelijk negende. De tweede race werd zondagmiddag kort na de MotoGP-wedstrijd verreden. Daarin was een mooie strijd tussen voornamelijk andere Yamaha rijders te bewonderen. Milan werd derde van zijn groep en finishte de race in achtste positie.

Zelf gaf Milan na afloop het volgende commentaar: ‘Het was gaaf om tijdens de Dutch TT te mogen rijden. Ik heb tijdens het weekend kunnen laten zien dat ik één van de snelste Yamaha-rijders ben. Vooral de tweede race was een mooi duel met een grote groep coureurs. Ik ben tevreden met de resultaten en ik kijk uit naar de IDM- wedstrijden volgende week op Zolder.’

Connect wenst Milan veel succes op het circuit in Zolder.

Fotografie: Henk Teerink

Gepubliceerd op: 5 juli 2018

Meer Nieuws