Terberg Group krijgt prijs voor beste familiebedrijf

Familiebedrijf van het jaar 2017

In De Nieuwe Kerk in Den Haag is vanmiddag de Familie Bedrijven Award 2017 uitgereikt aan Terberg Group. Bestuursvoorzitter George Terberg ontving de prijs van Prinses Laurentien. Volgens de jury is het 148 jaar oude familiebedrijf een uitblinker in innovatie en betrokkenheid.

Terberg is leverancier van specialistische industriële voertuigen en is ook bekend als autoleasemaatschappij. Het bedrijf is actief in negen landen. Sinds twee weken leidt de vierde generatie het familiebedrijf. Connect werkt sinds 2007 samen met Terberg Group (o.a. Terberg Machines, Terberg Kinglifter, Terberg Techniek, Terberg Benschop en Terberg Matec). Vanochtend ging collega Volkan Demir persoonlijk langs bij o.a. de heer Richard Snijders, Servicemanager Terberg Matec, om hen te feliciteren met deze mooie prijs!

Het belang van familiebedrijven

De prijs - die voor de vijfde keer werd uitgereikt - onderstreept het belang van familiebedrijven voor de Nederlandse economie. Ongeveer 70 procent van de Nederlandse bedrijven is een familiebedrijf, denk aan Heineken, Van der Valk, C&A en Zeeman, maar ook kleinere ondernemingen. Dit soort bedrijven zijn verantwoordelijk voor de helft van de werkgelegenheid in Nederland.

Langetermijnvisie en stabiliteit

Familiebedrijven worden geroemd om hun langetermijnvisie en stabiliteit. "Ze zijn minder afhankelijk van andere bedrijven en zijn dan ook beter de crisis doorgekomen", zegt hoogleraar Familiebedrijven en Bedrijfsoverdracht Roberto Flören van Universiteit Nyenrode.

Bron: NOS.nl. (Het hele artikel lezen).

Gepubliceerd op: 26 april 2017

Meer Nieuws