Hoe gaat het nu met Jacolien?

Jacolien kwam na haar opleiding Aviation en vliegtuigonderhoudstechniek bij Connect terecht. Via ons ging ze aan de slag als Auxiliary Power Units (APU)-monteur bij Epcor. Inmiddels zijn we ruim een jaar verder. We gingen bij haar langs om te kijken hoe het met haar gaat.

En ben je nog steeds de enige stoere vrouw bij Epcor?

"Dat klopt! Op de vloer ben ik de enige vrouw. Tussendoor heb ik wel tijdelijk op de afdeling Customer Support Management gewerkt, daar waren meer vrouwelijke collega's. Dat was een leuke afwisseling, want je merkt dat het toch anders is om samen met vrouwen te werken en ik had ook veel contact met de klant. Op die afdeling kwam ook mijn technische kennis goed van pas. Echter miste ik wel de technische praktijk, maar die heb ik nu weer terug! "

Dus techniek is nog steeds echt jouw ding?

"Jazeker, ik vind het erg leuk om 'te sleutelen' en heb oog voor detail wat goed van pas komt in mijn functie. Ik sleutel aan APU's en heb veel kennis van vliegtuigmotoren op gedaan. Je start met het uit elkaar halen en schoonmaken van de motoren en daarna kun je doorgroeien naar de bouw van motoren. Het bouwen van motoren is de kant die ik erg graag op wil."

Je wilt dus graag doorgroeien?

"Jazeker, Epcor is een mooi dynamisch bedrijf. Er komen vast snel weer mogelijkheden op mijn pad. Ondertussen is er ook ruimte om mezelf te ontwikkelen, dus dat is fijn."

Wat was voor jou het voordeel aan werken via Connect?

"Ze kijken naar jou als persoon en helpen je om de meest gunstige dingen uit je CV naar boven te halen. Bij Connect helpen ze je om te benadrukken waar je goed in bent. Zelf ben ik misschien soms iets te bescheiden."

Benieuwd naar de video die wij destijds opnamen van Jacolien? 

Gepubliceerd op: 11 januari 2017

Meer Nieuws