Connect ZZP Service krijgt eerste keurmerk voor zzp-bemiddeling

Connect ZZP Service is de eerste bemiddelaar die een keurmerk ontvangt van branchevereniging NBBU, waaruit blijkt dat Connect de wetgeving voor de wet DBA volgt. Er zijn veel partijen die met zelfstandigen werken en naheffingen en claims vrezen sinds de VAR is afgeschaft.

Connect hoopt rust te brengen in de markt, met een modelovereenkomst die wel is goedgekeurd door de belastingdienst en het recente keurmerk van NBBU. Met het keurmerk van NBBU is ook de kwaliteit van de dienstverlening van Connect gewaarborgd.

Nederlandse economie kan niet zonder ZZP'ers

Menno Limm, commercieel directeur van Connect ZZP Service, is verheugd met de waardering van de branchevereniging: “De zzp-branche maakt veel ontwikkelingen door, wat vragen oproept bij opdrachtgevers en -nemers. Het is goed dat de NBBU zich uitspreekt en aangeeft bij welke zzp-bemiddelaars opdrachtgevers zich geen zorgen meer hoeven te maken hoe ze om moeten gaan met de Wet DBA. Hierdoor neemt de angst om zzp’ers in te zetten af, want de technische sector – en daarmee de Nederlandse economie – kan niet zonder ze.”

Keurmerk

NBBU is de brancheorganisatie van professionele intermediairs op de arbeidsmarkt en behartigt de belangen van 1.100 dienstverleners in de flexbranche. Het keurmerk van NBBU wordt toegekend na keuring door een geaccrediteerde controle-instelling. Hierin wordt een aantal zaken meegenomen: de aan de zzp’er gestelde voorwaarden, transparantie in de dienstverlening en of er gebruik wordt gemaakt van een door de Belastingdienst goedgekeurde modelovereenkomst. Daarbij wordt erop gelet dat betalingen aan zzp’ers op tijd en conform de afspraken worden uitgevoerd.

Lees ook het blog van Menno Limm.

Gepubliceerd op: 10 november 2016

Meer Nieuws