CONNECT – ROKÉ SIDECARTEAM ALS LEIDER NAAR CHIMAY

Connect Roke RacingIn het Belgische Chimay wordt dit weekend alweer de 6e ronde in het kampioenschap Sidecars voor de BeNeCup afgewerkt. Na de laatste wedstrijd voor het ONK Sidecars op het circuit van Zolder twee weken geleden, ook meetellend voor de BeNeCup competitie heeft het duo Kentrop-de Haas in twee wedstrijden met een derde en een eerste plaats hun koppositie stevig verankerd.

In de eerste wedstrijd was de start matig en werd in de beginfase te veel gevraagd van de remmen. Hierdoor maakte het duo Kentrop-de Haas later in de wedstrijd een paar angstige momenten mee met de remdruk maar wisten toch nog het laatste plekje op het podium veilig te stellen. De tweede wedstrijd pakten zij direct de leiding en een eerste plek op het podium. Deze wedstrijd duurde slechts vier ronden na een rode vlag situatie en geen herstart vanwege de tijdsdruk. Als onbetwist leider gaat het Connect-Roké team dan ook richting het stratencircuit van Chimay in België waar zowel op de zaterdag als de zondag een wedstrijd voor het kampioenschap wordt gereden.

In het Open Nederlands Kampioenschap (ONK-Sidecars) bezet het Connect-Roké team momenteel de derde plaats in de totaalstand. In het weekend van 12-14 augustus is op het circuit van Assen de volgende ronde in samenwerking met het IDM, het Duitse sidecar kampioenschap.

Daarnaast wordt op dit moment achter de schermen alles in het werk gesteld om in het weekend van 6 - 7 augustus met een wildcard deel te nemen aan het FIM Sidecar World Championship. Deze wedstrijd is een onderdeel van het gecombineerde auto-/motorsportspektakel GAMMA Racingdays, eveneens op het circuit van Assen. Een waar spektakel dat iedere jaar weer tienduizenden bezoekers naar het circuit weet te trekken. Vaste deelnemer in dit FIM Sidecar World Championship met een groot deelnemersveld, en de huidige wereldkampioen, is het Nederlandse duo Streuer/Koerts. Vorig jaar wisten zij hun thuiswedstrijd te winnen en daarmee een goede basis te leggen voor het latere kampioenschap.

Gepubliceerd op: 19 juli 2016

Meer Nieuws