Werkzoekenden; pas op voor valse e-mails!Dienstverlening via internet heeft veel voordelen, zoals snelheid, 24-uurs bereikbaarheid en toegankelijkheid. Tegelijkertijd is er het risico dat je als gebruiker wordt bedrogen.

Ook werk zoeken doen we steeds meer online. De tijd dat je op zaterdag de vacaturepagina’s van de kranten moest doorspitten ligt echt achter ons. Zo worden er iedere maand meer dan twee miljoen vacatures bekeken op de website werk.nl.

Bij het UWV was er onlangs een melding van werkzoekenden die e-mails ontvingen uit naam UWV. Deze e-mails zijn willekeurig gestuurd, zowel naar klanten van UWV als mensen zonder uitkering. In deze mail stond een aantrekkelijke vacaturetekst.

Als de je reageerde kreeg je een mailtje dat je een goed profiel had voor de functie en grote kans maakte op de baan. Er moest alleen nog een assessment worden gedaan. Dat kon online, maar daarvoor moest nog wel een softwareprogramma worden gedownload wat €99,- kost. In de mail werd gesteld dat het UWV hiermee had ingestemd en deze kosten zou vergoeden.

Helaas is dit niet het geval en zijn dit geen echte vacatures.  Betaal nooit voor sollicitaties, hoe aantrekkelijk de functie ook mag zijn. Maak geen geld over voor een assessment, een online test, een tegemoetkoming voor sollicitatiekosten, of wat dan ook.

Gepubliceerd op: 12 mei 2015

Meer Nieuws