Rotterdam bouwt aan technische trainingsfabriek

Door verschillende partijen wordt er naar de mogelijkheid gekeken om in Rotterdam een trainingsfabriek te bouwen voor techneuten. De trainingsfabriek is bedoeld voor onder andere steigerbouwers en technici die op grote hoogte hun vaardigheden kunnen beoefenen (zoals steigerbouwer en sommige techneuten). Op de RDM Campus in Heijplaat komen daarvoor enkele staalconstructies van 30 tot 40 meter hoog te staan. In de trainingsfabriek worden werknemers opgeleid voor de procesindustrie, waaronder de chemische industrie. Het gaat om jaarlijks duizenden mensen en zal de eerste trainingsfabriek  in Nederland zijn. Ook  werknemers in de isolatie-, montage- en de industriële reinigingsbranche kunnen er terecht. De geschatte bouwkosten kunnen oplopen tot rond de zeven miljoen euro.


De belangenvereniging (Deltalinqs) van Rotterdamse havenbedrijven organiseert  het project. Daarnaast doen de gemeente Rotterdam, het havenbedrijf en onderwijsorganisaties mee aan het project.

Er zullen in totaal 3 staalconstructies geplaatst worden, welke bestaan uit meterslange horizontale- en verticale buizen en pijpen waarin het chemisch scheidingsproces plaatsvindt. Uiteindelijk zullen medewerkers door dit project breder worden opgeleid.


Gepubliceerd op: 18 maart 2015

Meer Nieuws