Imtech slaagt er niet in om schoon schip te makenDe technisch dienstverlener vroeg om een extra lening van 75 miljoen euro bovenop de al bestaande kredietfaciliteit van 700 miljoen euro. Dat geld was nodig omdat Imtech meer tijd nodig dacht te hebben om weer winst te kunnen maken.

Imtech slaagde er de afgelopen weken niet in om aanvullende afspraken te maken met zijn financiers. De Duitse tak van Imtech vroeg op 6 augustus faillissement aan.

Twee verantwoordelijke directeuren van Imtech Duitsland leggen hun functie vrijwel direct neer en topman René van der Bruggen en financieel directeur Boudewijn Gerner stappen vervroegd op. Later betalen ze ook eerder verkregen bonussen terug.

Beursbedrijf Euronext heeft de handel in het aandeel Imtech op verzoek van de toezichthouder de Autoriteit Financiële Markten (AFM) stilgelegd in afwachting van een persbericht van Imtech. Het is nog onduidelijk wanneer Imtech met een verklaring naar buiten komt.

Wel is bekend dat technisch dienstverlener Kuijpers geïnteresseerd is in de overname van specifieke onderdelen van Imtech. Dat meldde het familiebedrijf uit Helmond zelf.


Gepubliceerd op: 13 augustus 2015

Meer Nieuws