Connect Roké doet goede zaken in Chimay

Na een pauze van 6 weken mocht het sidecarteam Connect Roké in het weekend van 25 juli 2015 weer aan de slag op het uitdagende stratencircuit in het Belgische Chimay. De verschillende weersomstandigheden zouden het extra spannend maken op deze toch al wat risicovolle baan. Zowel rijder Kees Kentrop als bakkenist Jeffrey Verhagen meenden met het verstand te moeten rijden en hebben dan ook goede zaken gedaan voor het kampioenschap.

De start van race 1 was goed. John Smits en Gunther Verbrugge namen de kopstart gevolgd door Kees en Jeffrey. Bij het ingaan van de vijfde ronde namen Kees en Jeffrey de koppositie over en pakten direct een paar meters voorsprong. Echter na een rode vlag vanwege een crash, waarbij meerdere zijspannen betrokken waren, werd de wedstrijd afgevlagd. Ondanks de koppositie werd het toch plek 2 voor Kees en Jeffrey.

Race 2 was er een in de regen. De start was goed, maar team Loo/Charlot was nét wat beter weg en ging als eerste de bocht door. Dit was van korte duur, want enkele bochten verderop namen Kees en Jeffrey de kop over en pakten direct een stuk voorspong. Team Smits/Verbrugge reed echter na de tweede ronde het gat dicht en nam op spectaculaire wijze de kop over van de blauwe LCR van het Connect Roke Racing Team. Dit betekende na acht ronden wederom een tweede plek voor Connect Roké.

Op dit moment staat het Connect Roké Racing Team met 167,5 punten ruim aan kop van het Nederlands kampioenschap. De volgende wedstrijd is er een voor het wereldkampioenschap tijdens de Gamma Racing Day op het TT-circuit in Assen. Dit gratis event vindt plaats op 1 en 2 augustus, waarbij bijna alle takken van auto- en motorsport aanwezig zullen zijn.

Kijk voor het volledige verslag van de race bij http://connectrokeracingteam.nl/Gepubliceerd op: 29 juli 2015

Meer Nieuws