Connect levert bijdrage aan kansen voor hoger opgeleide vluchtelingen

AMSTERDAM, 30 september 2015

Het vluchtelingenbeleid in Nederland en Europa is nooit eerder zo actueel geweest. Dagelijks staan de kranten er vol van. Het UAF steunt vluchteling-studenten en hogere opgeleide vluchtelingen bij hun studie en het vinden van een baan op niveau. Connect vindt het werkt dat het UAF verricht belangrijk en is daarom al enkele jaren partner.

Donderdag 24 september, Een groep van tien afgestudeerde vluchtelingen is bezig met de laatste dag van de training ‘Succesvol solliciteren’, gegeven door het UAF. Na een vol programma, waarin de deelnemers hebben geleerd hoe ze zich moeten oriënteren op de Nederlandse arbeidsmarkt, hun eigen competenties het best kunnen verwoorden, motivatiebrieven moeten opstellen en een sollicitatiegesprek moeten voorbereiden, is het tijd om dit in de praktijk in te zetten.

Alvaro van der Valk, vestigingsmanager bij Connect, is uitgenodigd als gasttrainer om sollicitatiegesprekken te voeren met de deelnemers. Iedere deelnemer heeft een vacature opgezocht, een motivatiebrief geschreven en een cv bijgevoegd. De gesprekken worden realistisch gesimuleerd, waarop de gasttrainer en andere deelnemers vervolgens feedback kunnen geven.

“Ik verbaas mij er elke keer weer over hoe inspirerend de verhalen van vluchtelingen zijn”, aldus Alvaro. “Daarnaast heeft deze doelgroep veel meer te maken met afwijzingen en teleurstellingen. Desalniettemin blijft men gemotiveerd en daar heb ik respect voor. Ook pleit ik ervoor dat het bedrijfsleven haar ogen opent voor deze doelgroep. Wanneer diversiteit op een positieve manier wordt inzet, zullen organisaties alleen maar op vooruit gaan”.

Connect is vanaf 2012 officieel partner van het UAF en zal zich blijven inzetten om deze doelgroep te helpen. Gepubliceerd op: 30 september 2015

Meer Nieuws