Groupe Adéquat neemt HR-dienstverlener CONNECT volledig over

Derde internationale acquisitie door Franse HR-reus in anderhalf jaar tijd

Amsterdam, 25 januari 2019 – Groupe Adéquat heeft per direct een honderd procent aandelenbelang genomen in het Nederlandse CONNECT. Dit is de derde internationale overname van de Franse HR-dienstverlener in de afgelopen 18 maanden en past binnen de ambitieuze internationale groeistrategie van het bedrijf. De overname heeft geen gevolgen voor de huidige medewerkers van CONNECT. De HR-specialist blijft actief onder haar eigen naam.

Het Nederlandse CONNECT had in 2017 een omzet van 20 miljoen euro. Het bedrijf is gespecialiseerd in tijdelijke inzetbaarheid en ZZP-activiteiten in de techniek en maakindustrie (luchtvaart, automotive, scheepsbouw, agri-food en machinebouw) waarbij de menselijke aanpak centraal staat. Als onderdeel van Groupe Adéquat krijgt CONNECT de kans sneller te groeien met behoud van haar unieke bedrijfseigenschappen.

Groupe Adéquat behoort met een omzet van een miljard euro, veertienhonderd medewerkers en driehonderd vestigingen in vijf verschillende landen tot de vijftig grootste HR-dienstverleners ter wereld. De acquisitie van CONNECT volgt op eerdere overnames van het Ierse SIGMAR en het Canadese TOTEM. Deze overnames zijn onderdeel van Groupe Adéquat’s ambitie om in de komende vijf jaar verder uit te breiden naar tien verschillende landen met als doel één van de 25 grootste HR-dienstverleners ter wereld te worden.

“De overname kwam voort uit een gevoel van verbintenis”, zegt Jérôme Rieux, Chief Executive Officer van Groupe Adéquat. “Het was vrijwel direct duidelijk dat het management van CONNECT onze visie, normen en waarden deelt. CONNECT is een interessant bedrijf, met een enorme groeipotentie en activiteiten die naadloos aansluiten bij ons portfolio.”

Caroline Meijer, Algemeen Directeur van CONNECT, voegt toe: “Vanaf de eerste kennismaking met de directie van Groupe Adéquat waren wij enthousiast over de potentiële synergie tussen onze beide organisaties. Deze overname biedt ons een mooie kans om verder te groeien binnen een solide en ambitieuze organisatie.”

Over Groupe Adéquat

Groupe Adéquat werd in 1987 opgericht door de Franse ondernemer Jean-Marc BRUN. Tegenwoordig maakt het bedrijf onderdeel uit van de vijftig belangrijkste HR-dienstverleners ter wereld. De Franse HR-specialist met een omzet van 1 miljard euro, biedt werk aan veertienhonderd werknemers verspreid over driehonderd vestigingen in vijf verschillende landen.
Groupe Adéquat biedt met haar zes expert- en complementaire labels (Adéquat temporary employment & recruitment, Inside Staffing by Adéquat, Adsearch expertise & recruitment, Sigmar recruitment, Totem & CONNECT) wereldwijde HR-oplossingen (tijdelijke inzetbaarheid, werk voor bepaalde en onbepaalde tijd, onboarding, HR-consultancy, training en risicopreventie).

Over CONNECT

Vanaf de oprichting in 1992 specialiseert CONNECT zich in het bemiddelen van technisch personeel. Anno 2019 wordt dit gedaan vanuit tien kantoren in Nederland met een omzet van €20 miljoen. Daarmee is CONNECT één van de grotere technisch specialisten.
In 2010 trad CONNECT met ZZP SERVICE toe op de Nederlandse ZZP-markt. Het bedrijf groeit snel en kent vanaf 2016 een gemiddelde omzetgroei 42 procent per jaar. Met deze combinatie biedt CONNECT haar klanten een fullservice dienstenpakket (tijdelijk personeel, vast personeel, payrolling en zzp-opdrachten).

Gepubliceerd op: 25 januari 2019