Milan Merckelbach zet stap vooruit op TT Circuit

Hoewel het circuit van Zolder dichterbij is vanuit Heerlen, is en blijft de race op het TT circuit in Assen toch de thuiswedstrijd van Milan Merckelbagh. Milan wist goed voor de dag te komen tijdens de IDM-wedstrijd op het circuit van Drenthe. Met een veertiende en achttiende plaats scoorde hij minder punten dan gehoopt, maar de rondetijden werden keer op keer scherper gezet door de 17-jarige scholier!

Milan zat pas voor de tweede keer op de Yamaha R6, maar zijn goede kennis van het circuit maakte veel goed. Met een negentiende startplaats was Milan niet tevreden maar dat maakte hem nog hongeriger voor de twee wedstrijden die op het programma stonden!


In de eerste race kende hij een hele goede start en won daarbij meerdere posities. De aansluiting bij een groep van vier rijders werd snel gevonden en één voor één kregen ze het nakijken. Milan kwam als dertiende over de finish en zonder de 'gast-rijders' mee te tellen werd de Benro Racing-coureur als tiende geklasseerd voor de punten in het IDM kampioenschap! In de tweede race ging het bijna mis, maar gelukkig bleven zowel Milan als de motor ongedeerd. De jonge coureur kwam uiteindelijk als 18e over de finish en scoorde punten voor het kampioenschap, omdat er enkele gastrijders voor hem eindigden.

De reactie van Milan Merckelbach over de race in Assen:

"Ik heb het hele weekend weer stappen vooruit kunnen zetten. Ik was na de kwalificatie een beetje teleurgesteld over mijn positie. In de race heb ik in een 1’43.8 kunnen rijden, een hele goede tijd voor mijn eerste keer met de R6 op Assen. Het resultaat in de eerste race was goed. Helaas ben ik in de tweede race gevallen, maar ik heb de motor snel kunnen oprapen en nog weer drie rijders kunnen pakken. Ik heb het erg naar mijn zin gehad en ik hoop dat het in Hockenheim ook zo gaat." 

Connect wenst Milan zeer veel succes op het circuit van Hockenheim waar op 28-29-30 september de punten worden verdeeld in de finale van het IDM Kampioenschap. De finale van het IDM Kampioenschap wordt over drie weken verreden. Van 28-29-30 september worden de punten verdeeld op het circuit van Hockenheim.


Foto: Frank van de Pol

Gepubliceerd op: 14 september 2018

Meer Nieuws