Installatiebranche fietst tegen kanker

De installatiebranche gaat massaal fietsen tegen kanker. Op 19 september beklimmen zeker 300 vakgenoten de Mont Ventoux bij de 4e editie van de Alpentocht.

Het doel van de Alpentocht is meer dan 100.000 euro binnenhalen voor het kankercentrum van VU Medisch Centrum in Amsterdam. De Alpentocht wordt voor de vierde keer gehouden, maar was nog nooit zo groot. Vorig jaar fietsten er 110 mensen mee die 57.000 euro bij elkaar brachten. Dit jaar hoopt de organisatie met 300 deelnemers 100.000 euro aan donaties te ontvangen.

Het bijzondere hieraan is dat de Alpentocht door bedrijven uit de installatiebranche bestaat. In de meeste gevallen hebben fabrikanten, leveranciers en groothandelaren een aantal startplaatsen gekocht, in de vorm van caravans voor 4 personen. Zij nodigen weer werknemers, klanten en relaties uit de branche uit om deel te nemen.

Het is erg bijzonder dat de deelnemers, die in de meeste gevallen concurrenten zijn, samen dit initiatief omarmen. Groothandelaren, ketelfabrikanten, installateurs; iedereen gaat voor hetzelfde doel.


Gepubliceerd op: 26 maart 2015

Meer Nieuws