Mechanisch monteur

Kandidaatreferentie: 40353
Branches: Machine- en apparatenbouw
Vakgebied: Service en onderhoud (WTB)|Assemblage- en machinebouw
Functieniveau: Midcareer (ervaren)
Opleidingsniveau: Vmbo
Regio's: Drenthe|Overijssel|Groningen
Rijbewijs: Ja
Eigen auto: Ja
Beschikbaar vanaf: Afhankelijk van zijn opzegtermijn
Vestiging Connect: Connect - Zwolle

Onze kandidaat is een latent zoekende man van 40 jaar die de afgelopen 14 jaar bij een windturbine producent heeft gewerkt.

Hij begon zijn carrière in het magazijn en in de bouw. Via via is hij bij dit bedrijf terechtgekomen in 2008. Hij startte als mechanisch monteur voor de nieuwbouw, hier kreeg hij een interne opleiding voor. Hij bouwde in teamverband de kleinere (nog steeds 80 meter hoog) windturbines. Ze begonnen met de fundering, daarna de transformator en zo bouwden ze omhoog. Hij had vervolgens te maken met o.a. hydrauliek in de vorm van remmen, een generator, machines en de wieken. Hij werkte het liefst bovenaan in de windmolen, dit was in een groepje van vier. Veiligheid was hier belangrijk, dus dit heeft hij hoog in het vaandel staan.

In 2019 werd de nieuwbouw afdeling geschrapt, toen is hij overgestapt naar de onderhoudsafdeling. Hier was hij wederom functioneel als mechanisch monteur. Hierbij moet je denken aan remmen, vet en alle bewegende delen (zoals generator en bladlager). Ook deed hij instellen en installeren van onderdelen en updaten van systemen. Qua hydrauliek deed hij onderhoud aan hun eigen gereedschap en aan de remmen van de turbine.

Het bedrijf heeft een eigen besturingssysteem voor de windturbines. Daar heeft deze kandidaat ook kennis van. Voor elektrotechnische werkzaamheden hebben ze aparte monteurs in dienst. Hij weet en begrijpt wel hoe de elektronica in een windturbine werkt, maar hier heeft hij zelf niet aan gesleuteld. Hij is wel bereid om dingen bij te leren wat elektrotechniek betreft.

Deze techneut is toe aan iets anders, omdat hij op projecten door het hele land werkt. Hierdoor slaapt hij doordeweeks zeer regelmatig in hotels en dit bevalt hem niet meer. Hij is op zoek naar een functie als monteur. Dan wel nieuwbouw of onderhoud in de werkplaats, maar ook een functie in de technische dienst lijkt hem interessant. Zolang het product hem maar aanspreekt. In de omgeving van Emmen +/- 30 minuten rijden. Hij staat ook open voor elke vorm van ploegendienst.

Persoonlijk contact is nog plezieriger
Wil je meer weten over deze kandidaat? Stuur mij een bericht en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.
Koen Gehrels
Koen Gehrels Toon telefoonnummer 088 - 235 26 50